Velkommen til Børnehaven Rådvadsvej.

Vi er en lille overskuelig børnehave, normeret til 22 børn. Vi er en børnehave med fast personale og fast vikar. Børnehaven er beliggende tæt på Utterslev Mose, som er et yndet udflugtsmål, hvor vi følger årets gang for fugle og planter.

Vi vægter et trygt og anerkendende miljø, hvor hver enkelt barn bliver set. Alle børn er en vigtig del af fællesskabet, som understøttes gennem tætte relationer. Vi giver plads til børnenes egen leg og initiativer og hjælper dem i udviklingen af sociale kompetencer.

Vi inddrager børnene i hverdagens praktiske gøremål og opmuntrer dem til at blive selvhjulpne.

Børnehaven har nogle faste traditioner, som holdes i hævd, f.eks. fastelavn, sommerfest, børnegudstjeneste i Grundtvigs Kirke, mm.

 

 

Børnehaven benytter ikke Facebook

 

Dit barns dag i børnehaven

Fra børnehaven åbner kl. 7 og frem til klokken er 8 tilbyder vi dit barn et morgenmåltid. Vi lægger vægt på, at der er ro og tid til at få vinket farvel. Efterhånden som børnene ankommer, sørger vi for aktiviteter, der optager børnene og bringer dem sammen i leg.

Hvis du har nogle informationer, skriver vi dem i vores bog, så alle kollegaerne får informationen. Vi sørger også for, at du bliver informeret om dit barn/ børnenes dag i børnehaven, f.eks. via opslag i børnenes garderobe.

Hver formiddag er der aktiviteter med et pædagogisk planlagt formål. De kan være målrettet børnegruppen som helhed, eller der kan være tale om en bestemt aldersgruppe, hvor vi tilrettelægger aktiviteten indenfor nærmeste udviklingszone. Aktiviteterne kan også være planlagt med udgangspunkt i de ting, det enkelte barn er optaget af. Det vigtigste for os er, at barnet trives i aktiviteten, og at barnet sikres tid og fordybelse i denne.

 

Det pædagogiske læringsmiljø

Vi understøtter det pædagogiske læringsmiljøs brug af børnenes selvvalgte leg, hvor børnene erfarer, motiveres og fordybes. Det er ofte her, vi ser, hvor den enkelte er i sin udvikling. Derfor gives børnene tid til selv at finde på lege, hvor vi kun træder til, når der er behov for hjælp til at udvide eller understøtte legen.

Til de faste aktiviteter hører også ture ud af huset. Turene kan indeholde formål som f.eks.  naturkundskab, fysisk aktivitet, kulturel oplevelse, kendskab til lokalområdet samt opmærksomhed i trafikken.

Før spisetid hjælper børnene parvis med at dække bordene. Børnene er altid meget motiverede for at deltage, og dette ”ansvar” bidrager samtidig både til personlig og social udvikling.

 

Ca. klokken 12 spiser vi frokost. Børnehaven har forældrebetalt madordning. Til frokost tilbydes barnet nogle dage et varmt måltid, som f.eks. suppe og hjemmebagt brød, fisk og kartofler eller lasagne. De øvrige 2 dage smører børnene selv deres rugbrødsmad med forskelligt selvvalgt pålæg. Madplanen hænger som opslag i børnehaven.

Efter frokost er vi på legepladsen. Her foregår forskellige lege og små aktiviteter, som børnene selv kan vælge til og fra. Den voksne kan f.eks. igangsætte en fangeleg, leg med Hula Hop ringe eller hockey med en gruppe børn. Andre børn går på sneglejagt, laver kager i sandkassen eller tager nogle hurtige cykelture.

Nogle gange spiser vi eftermiddagsfrugten udenfor, andre gange går vi indenfor. Her er der mulighed for at tale om dagens forløb. Så kan børnene måske bedre huske det, når de bliver spurgt derhjemme.

Dagens sidste timer tilpasser vi aktiviteterne til stemningen i børnegruppen. Måske er der energi til at lege på balanceredskaberne, måske er det modellervoks eller en bog, der foretrækkes.

Inden vi siger Tak for i dag” og børnene går hjem, hjælper de og I forældre med at lægge legetøjet på plads, så vi kan finde det igen i morgen.

 

 

Kontakt

Find os:

Rådvadsvej 142, 2400
København NV

 

Kontakt os:

Telefon 39 69 38 87
Mail raadvadsvej@hotmail.com

 

Åbningstider

Mandag-fredag:

Mandag-Torsdag : Kl. 7:00-17:00
Fredag : Kl. 7:00-16:00

 

 

 

Nyheder

 

 

 

Galleri

 

Se flere